Warmtepomp Veenklooster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Veenklooster? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €185,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Hierna check je meer info over een warmtepomp kopen in Veenklooster.
warmtepomp-installateur-9297

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Waardevermeerdering huis
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcodegebied9297
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Veenklooster

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt velerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veenklooster kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter onderzoekt de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Veenklooster? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je binnen enkele minuten installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9297).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Hieronder bekijk je toepasbare informatie omtrent de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Veenklooster kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €17.700. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.550 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Veenklooster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veenklooster

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel minder stookkosten. Dankzij lucratieve subsidies geniet jij van een snelle terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5700. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van meerdere variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26000Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15700 – €21000Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6300Relatief lage investering
Lucht-water€4300 – €6950Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2400 – €6150Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Veenklooster verbruikt ong. 1600 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €275 tot €320. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €160 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€703
Buitenlucht2450kWh€492€211
Bodemwarmte1925kWh€352€352
Hybride1550 kWh + 400 M3€527€176

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Veenklooster?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er de unieke groene lening via de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Dit is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.kollumerland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Veenklooster. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €650 en lopen op tot wel €2650. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Veenklooster (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je pakweg €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij zo’n €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GeneralWaterstage Comfort 108 KW€2100,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B066 KW€2800,-
GallettiLEW 051WL53 KW€7100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij is er een handig stappenplan van de warmteservice Veenklooster aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan verhinder je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!