Warmtepomp Kollum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Kollum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €275,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Kollum.
warmtepomp-installateur-9291

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Ruim aanbod in de regio
 • Interessante salderingsregeling
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcodegebied9291
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kollum

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kollum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Kollum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze tool vergelijk je bruikbare erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9291).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind jij veelzijdige informatie aangaande populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Kollum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.400 en €24.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Kollum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kollum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel minder stookkosten. Dankzij een interessante subsidie krijg je een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24700Veel besparen, prijzig
Water-water€14000 – €20600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4950 – €6425Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5000 – €7225Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2850 – €6950Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kollum verbruikt pakweg 1600 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €225 tot €345. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €185 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€698
Buitenlucht2400kWh€454€244
Bodemwarmte1625kWh€314€384
Hybride1350 kWh + 350 M3€489€209

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kollum?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw huidige CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.kollumerland.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Kollum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €625 en lopen op tot wel €1600. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kollum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1925.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij circa €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GalmetMaxima 12GT14 KW€3200,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E-AC 221.A109 KW€2200,-
GallettiLEW 062WS60 KW€7800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Kollum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!