Warmtepomp Munnekezijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Munnekezijl? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Munnekezijl.
warmtepomp-installateur-9853

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcodegebied9853
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomgebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Munnekezijl

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Munnekezijl heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Munnekezijl? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels de warmtepomp-vergelijker check je waardevolle leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9853).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek jij handige details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Munnekezijl kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €235,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.500 en €15.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.875 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Munnekezijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-munnekezijl

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel lagere gaskosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7600. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door specifieke onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €24700Hoge besparing, erg duur
Water-water€16000 – €23500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4050 – €7500Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3550 – €6525Goedkoop, veel stroom benodigd
Hybride€2625 – €6150Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Munnekezijl gebruikt ongeveer 1600 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing ligt tussen de €205 tot €330. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €135 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1075m3€717
Buitenlucht2750kWh€502€215
Bodemwarmte1600kWh€359€359
Hybride1600 kWh + 550 M3€538€179

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Munnekezijl?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de unieke groene lening bij gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.kollumerland.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Munnekezijl. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €600 tot ongeveer €3550. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Munnekezijl (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij zo’n €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosLHA.1002.LS63 KW€7450,-
Western AirconditioningZeta Rev HE HP 4.235 KW€4650,-
HautecHCS-PN-219K (88SV215ASCPN5)7 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Munnekezijl aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!