Warmtepomp Augsbuurt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Augsbuurt? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende factoren. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Augsbuurt.
warmtepomp-installateur-9292

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode-regio9292
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Augsbuurt

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan honderden producten. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Augsbuurt kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert de woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Augsbuurt? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels warmtepomprevolutie.nl ontdek jij waardevolle leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9292).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna doorzoek jij handige raadgeving omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Augsbuurt kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €19.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.850 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Augsbuurt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-augsbuurt

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een hoge subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6200. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2500. De eindfactuur kan men berekenen met verschillende zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €24700Passief koelen, hoge investering
Water-water€14900 – €20600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4650 – €6375Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €6625Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2975 – €6200Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Augsbuurt gebruikt circa 1600 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Delta of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €225 tot €325. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €195 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€699
Buitenlucht2750kWh€461€238
Bodemwarmte1750kWh€322€377
Hybride1475 kWh + 400 M3€496€203

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Augsbuurt?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere vereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.kollumerland.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Augsbuurt. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 en lopen op tot wel €3050. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Augsbuurt (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GalmetMaxima 16GT19 KW€3700,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E-AC 221.A1310 KW€2300,-
GallettiLEW 071WS69 KW€8700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Augsbuurt aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!