Warmtepomp Kollumerzwaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Kollumerzwaag? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Op onze website check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kollumerzwaag.
warmtepomp-installateur-9298

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode-regio9298
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kollumerzwaag

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt honderden systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kollumerzwaag kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Kollumerzwaag? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via de warmtepomp-vergelijker lees je veelzijdige erkende installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9298).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna ontdek je actuele aanbevelingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Kollumerzwaag kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart al snel €270,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €23.800. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.850 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Kollumerzwaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kollumerzwaag

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Echter, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Geholpen door de huidige subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door meerdere facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25500Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€14100 – €23500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4100 – €7300CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4950 – €7225Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2400 – €6700Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Kollumerzwaag verbruikt ongeveer 1600 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Energiedirect of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €255 tot €370. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €160 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€705
Buitenlucht2625kWh€465€240
Bodemwarmte1875kWh€324€381
Hybride1475 kWh + 400 M3€501€204

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kollumerzwaag?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.kollumerland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kollumerzwaag. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €700 en lopen op tot wel €3600. Interesse hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kollumerzwaag (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op pakweg €1600.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GeneralWaterstage Comfort 1611 KW€2250,-
ViessmannVitocal 333-G BWT 331.B066 KW€2800,-
GallettiLEW 061WL60 KW€7800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Kollumerzwaag aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!