Warmtepomp Zwagerbosch

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Zwagerbosch? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een relatief goedkope en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Zwagerbosch.
warmtepomp-installateur-9299

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Veel keuze in leveranciers
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode-regio9299
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zwagerbosch

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met verschillende versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwagerbosch kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Zwagerbosch? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met warmtepomprevolutie.nl check jij eenvoudig leveranciers en installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9299).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand ontdek jij handige toelichtingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Zwagerbosch heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart al snel €350,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.100 en €21.200. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw huidige gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.225 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Zwagerbosch (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwagerbosch

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door middel van aantrekkelijk subsidies haal jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6300. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met diverse factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €26300Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€17000 – €23000Kan ook koelen
Lucht-lucht€3650 – €7050CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4350 – €7150Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2925 – €6400Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zwagerbosch verbruikt pakweg 1600 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing ligt tussen de €230 tot €320. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €140 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€706
Buitenlucht2450kWh€473€233
Bodemwarmte1675kWh€332€374
Hybride1450 kWh + 475 M3€508€198

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zwagerbosch?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. We hebben het over een een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.kollumerland.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zwagerbosch. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €800 tot plusminus €2100. Informeren naar de actuele subsidie in december 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zwagerbosch (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ong. €1750.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GeneralWaterstage comfort DUO 054 KW€1700,-
ViessmannVitocal 333-G BWT 331.B089 KW€2800,-
GallettiLEW 062WL60 KW€7800,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Zwagerbosch aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!