Warmtepomp Triemen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Triemen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Triemen.
warmtepomp-installateur-9298

 • Milieubewuste keuze
 • Beschikt over koelende functie
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energiekosten€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Triemen

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit fors wat producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Triemen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Triemen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij veelzijdige de beste installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9298).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website lees jij bruikbare adviezen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Triemen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €280,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €12.900. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.700 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Triemen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-triemen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Dankzij ISDE subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26500Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13000 – €21200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5050 – €6325Eenvoudige installatie
Lucht-water€4500 – €6000Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2225 – €6750Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Triemen consumeert ong. 1600 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €360. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €165 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1075m3€704
Buitenlucht2475kWh€458€246
Bodemwarmte1725kWh€317€387
Hybride1400 kWh + 400 M3€493€211

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Triemen?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat randvoorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de regio Kollumerland en Nieuwkruisland. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.kollumerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Triemen. De omvang van de subsidie komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies starten vanaf €675 tot maar liefst €1650. Informeren naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Triemen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op pakweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf circa €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GeneralWaterstage Comfort 1310 KW€2300,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B1315 KW€3300,-
GallettiLEW 052WL53 KW€7100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Triemen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!