Warmtepomp Kollumerpomp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kollumerpomp? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Kollumerpomp.
warmtepomp-installateur-9293

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een zeer hoog rendement
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode-regio9293
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kollumerpomp

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kollumerpomp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Kollumerpomp? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je eenvoudig (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9293).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina vind jij waardevolle info aangaande de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Kollumerpomp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.100 en €14.900. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.375 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Kollumerpomp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kollumerpomp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7300. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt berekend door diverse onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €26800Geen buitenunit, prijzig
Water-water€17700 – €24700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4450 – €6850Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5400 – €6250Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €6600Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kollumerpomp verbruikt ong. 1600 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €270 tot €315. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €185 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€700
Buitenlucht2775kWh€469€231
Bodemwarmte1800kWh€329€371
Hybride1475 kWh + 575 M3€504€196

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Kollumerpomp?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Dit is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.kollumerland.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kollumerpomp. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €875 en kunnen oplopen tot €4000. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kollumerpomp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op pakweg €1825.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GeneralWaterstage comfort 054 KW€1700,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E-AC 221.A1611 KW€2400,-
GallettiLEW 072WS69 KW€8700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Kollumerpomp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren resulteert in een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!