Warmtepomp Warfstermolen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Warfstermolen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €220,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Warfstermolen.
warmtepomp-installateur-9852

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Combineren met zonnepanelen
 • Een zeer hoog rendement
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9852
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Warfstermolen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden diverse versies. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warfstermolen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Warfstermolen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze website vergelijk je eenvoudig (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9852).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna lees jij toepasbare details ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Warfstermolen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €14.100. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.800 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Warfstermolen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warfstermolen

Interessante systemen:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van de huidige subsidies heb jij een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €5800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3400. De factuur is gebaseerd op diverse factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €27400Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€17900 – €20300Beste rendement
Lucht-lucht€4250 – €6475Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4950 – €7075Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2125 – €6300Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Warfstermolen verbruikt ong. 1600 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing vinden we terug tussen de €260 tot €300. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €125 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€716
Buitenlucht2450kWh€494€222
Bodemwarmte1675kWh€351€365
Hybride1550 kWh + 475 M3€530€186

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Warfstermolen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.kollumerland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Warfstermolen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot ongeveer €1800. Benieuwd naar de actuele subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Warfstermolen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je om en nabij €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf plusminus €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosWZT1002/NN/59 KW€7050,-
Western AirconditioningZeta Rev HE HP 3.231 KW€4250,-
HautecHCS-PK-260K (88SU2381SDPN5)18 KW€3600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Warfstermolen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan weet je zeker dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Kollum, Oost, Noordwest, Zuidwest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!