Warmtepomp Sint Geertruid

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Sint Geertruid? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en ecologische oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. In het volgende kopje tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sint Geertruid.
warmtepomp-installateur-6265

 • Minder impact op het milieu
 • Comfortabel leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode-regio6265
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31740 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Sint Geertruid

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit fors wat installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint Geertruid kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Sint Geertruid? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze website lees jij waardevolle installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6265).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Onderstaand ontdek jij actuele gegevens m.b.t. de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sint Geertruid kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.300 en €12.600. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.000 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Sint Geertruid (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-geertruid

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van een royale subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3100. De factuur is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26600Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€13800 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5350 – €7300Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4400 – €6575Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2525 – €6650Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Sint Geertruid verbruikt plusminus 1740 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €235 tot €385. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €130 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€703
Buitenlucht2375kWh€471€232
Bodemwarmte1750kWh€330€373
Hybride1600 kWh + 575 M3€506€197

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Sint Geertruid?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een aantaleisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Eijsden-Margraten. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.eijsden-margraten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sint Geertruid. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €525 tot maar liefst €1750. Interesse naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Sint Geertruid (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op om en nabij €1625.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSHN-EE 4115 KW€3300,-
RadsonEH0615DC5 KW€1800,-
ClimerECOHEAT-EH500TD0 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Sint Geertruid aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een gezond wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!