Warmtepomp Scheulder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Scheulder? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan meerdere facetten. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Scheulder.
warmtepomp-installateur-6307

 • Een verantwoorde keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Onderhoudsarme investering
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcodegebied6307
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31740 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Scheulder

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit verscheidene producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scheulder kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Scheulder? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij waardevolle erkende installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6307).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand vind jij omvangrijke informatie aangaande alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Scheulder kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €22.400. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.350 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Scheulder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scheulder

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €23700Hoge besparing, dure installatie
Water-water€13100 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5500 – €7150Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3550 – €6300Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2425 – €6650Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Scheulder verbruikt circa 1740 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schatten we op €240 tot €355. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €150 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2675kWh€491€231
Bodemwarmte1750kWh€347€375
Hybride1450 kWh + 400 M3€527€195

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Scheulder?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Eijsden-Margraten. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.eijsden-margraten.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Scheulder. Hoeveel je krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 tot maar liefst €1950. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Scheulder (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op pakweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2175.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Cooper&HunterCH-HP12SINM39 KW€2200,-
RemehaMercuria E 11 kW Monofase6 KW€1900,-
ClivetWSAN-XIN 131 exc18 KW€2950,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Scheulder aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!