Warmtepomp Banholt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Banholt? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Banholt.
warmtepomp-installateur-6262

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Je woning van het gas af
 • Waardevermeerdering huis
 • Lange levensduur

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcodegebied6262
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomgebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Banholt

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit fors wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Banholt biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Banholt? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met de warmtepomp-vergelijker check je snel (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6262).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop check je bruikbare info die gaan over beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Banholt heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €7.000 en €24.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk model heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.375 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Banholt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-banholt

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door middel van een flinke subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €5500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3200. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24000Geen geluid, erg duur
Water-water€17500 – €21700Kan ook koelen
Lucht-lucht€5100 – €6750Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4350 – €7175Krachtige oplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2000 – €6200Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Banholt consumeert ongeveer 1740 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €255 tot €335. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €200 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€702
Buitenlucht2450kWh€463€239
Bodemwarmte1600kWh€323€379
Hybride1500 kWh + 575 M3€498€204

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Banholt?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via de gemeente Eijsden-Margraten. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.eijsden-margraten.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Banholt. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €575 tot ongeveer €1550. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Banholt (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) krijg je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze pakweg €1600.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSHN-EE 3112 KW€3000,-
Power Kombi ModuleNE-B150/100A0 KW€1100,-
ClimerEcoFlex 02TD0 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Banholt aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!