Warmtepomp Cadier en Keer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Cadier en Keer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €195,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Cadier en Keer.
warmtepomp-installateur-6267

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcodegebied6267
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroom-verbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Cadier en Keer

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat allerlei oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cadier en Keer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Cadier en Keer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door de warmtepomp-vergelijker doorzoek je moeiteloos erkende installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6267).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder doorzoek jij praktische gegevens m.b.t. de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Cadier en Keer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €12.400. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.525 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Cadier en Keer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cadier-en-keer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Echter, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels een flinke subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €27000Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14000 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €7200Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €6550Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2750 – €6700Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Cadier en Keer consumeert pakweg 1740 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €335. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €145 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€704
Buitenlucht2650kWh€479€225
Bodemwarmte1725kWh€338€366
Hybride1575 kWh + 600 M3€514€190

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Cadier en Keer?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Hij sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening van je gemeente Eijsden-Margraten. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.eijsden-margraten.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Cadier en Keer. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot plusminus €3200. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Cadier en Keer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2250.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSHN-EE 5119 KW€3700,-
RadsonEH1015DC8 KW€2100,-
ClimerHTM-A065 KW€1650,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Cadier en Keer aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!