Warmtepomp Bemelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Bemelen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Als je iets verders scrollt check je verdere details over een warmtepomp kopen in Bemelen.
warmtepomp-installateur-6268

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Interessante salderingsregeling
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode-regio6268
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31740 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bemelen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verschillende systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bemelen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Bemelen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij in enkele stappen warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6268).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Onderstaand doorzoek je bruikbare info inzake beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bemelen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart al snel €285,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €19.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.250 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Bemelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bemelen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. ISDE subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door verschillende factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27500Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€13300 – €20100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4800 – €7425Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4150 – €6625Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2525 – €5150Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bemelen gebruikt plusminus 1740 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €245 tot €385. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €145 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€705
Buitenlucht2800kWh€486€219
Bodemwarmte2100kWh€345€360
Hybride1600 kWh + 375 M3€522€183

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bemelen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Eijsden-Margraten. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.eijsden-margraten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bemelen. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 en lopen op tot wel €1950. Nieuwsgierig naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bemelen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1775.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWSHN-EE 6123 KW€4100,-
RadsonEH1315DC11 KW€2400,-
ClimerHTM-A168 KW€1950,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Bemelen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goede isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!