Warmtepomp Eckelrade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Eckelrade? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan diverse aspecten. Verderop ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eckelrade.
warmtepomp-installateur-6252

 • Duurzame warmte
 • In de zomer een koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoge subsidie

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31740 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eckelrade

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit verschillende systemen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eckelrade kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Eckelrade? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze tool vind jij moeiteloos warmtepomp installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6252).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt energie uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop tref je veelzijdige gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Eckelrade kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €5.500 en €13.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.575 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Eckelrade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eckelrade

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2200. De factuur is afhankelijk van verscheidene variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27500Veel besparen, dure installatie
Water-water€15400 – €20200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €6150Kan ook als airco werken
Lucht-water€4400 – €6175Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2575 – €6000Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Eckelrade verbruikt om en nabij 1740 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €225 tot €360. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €185 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1250m3€699
Buitenlucht2325kWh€482€217
Bodemwarmte1800kWh€343€356
Hybride1600 kWh + 500 M3€517€182

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Eckelrade?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze eisen: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten Eijsden-Margraten. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.eijsden-margraten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Eckelrade. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 tot maar liefst €2350. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Eckelrade (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 8.112 KW€2500,-
Pico EnergyRuraleco WPS412 (W/W)12 KW€3000,-
ClimerECOHEAT-EH160TD0 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Eckelrade aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht de woning ontglipt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!