Warmtepomp Eijsden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Eijsden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een economische en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval heb je recht op een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eijsden.
warmtepomp-installateur-6245

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige oplossing
 • Lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcodegebied6245
Netnummer043 (+3143)
Gas-verbruik M31740 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eijsden

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met allerlei systemen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eijsden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eijsden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze tool check je waardevolle installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6245).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop lees jij samengestelde gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Eijsden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €285,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.000 en €23.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.875 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Eijsden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eijsden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels actuele subsidies realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €5600. Een hybride opstelling is er vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door velerlei randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26500Passief koelen, hoge investering
Water-water€13600 – €24300Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €7125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3950 – €6550goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2800 – €5450Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Eijsden verbruikt ongeveer 1740 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €275 tot €350. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €135 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€697
Buitenlucht2450kWh€467€230
Bodemwarmte1625kWh€328€369
Hybride1400 kWh + 600 M3€502€195

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Eijsden?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er de duurzame groene lening in de gemeente Eijsden-Margraten. We hebben het over een een tijdelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.eijsden-margraten.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Eijsden. Hoeveel je krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot ongeveer €3750. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Eijsden (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je grofweg €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij pakweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€275, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 6.110 KW€2300,-
Pico EnergyRuraleco WPS618 (B/W)16 KW€3400,-
ClimerHTM0128 KW€1950,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Eijsden aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!