Warmtepomp Noorbeek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Noorbeek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €275,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Noorbeek.
warmtepomp-installateur-6255

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Constante temperatuur
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige oplossing
 • Hoge subsidie

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31740 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Noorbeek

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden verschillende producten. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noorbeek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Noorbeek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze website ontdek je veelzijdige de beste installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6255).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna bekijk jij omvangrijke aanbevelingen over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Noorbeek kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €20.700. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.225 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Noorbeek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noorbeek

Geschikte installaties:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een interessante subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door verscheidene factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €23500Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17200 – €23500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €6900Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5250 – €6850Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2775 – €7000Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Noorbeek gebruikt circa 1740 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schatten we op €250 tot €340. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €200 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€700
Buitenlucht2525kWh€490€210
Bodemwarmte2100kWh€350€350
Hybride1450 kWh + 500 M3€525€175

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Noorbeek?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden meerdere randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Eijsden-Margraten?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Eijsden-Margraten. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.eijsden-margraten.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Noorbeek. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot maar liefst €2750. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Noorbeek (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSHN-EE 178 KW€2800,-
Pico EnergyRuraleco WPS618 (W/W)19 KW€3700,-
ClimerECOHEAT-EH200TD0 KW€1100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Noorbeek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!