Warmtepomp Gronsveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Gronsveld? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Verderop bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Gronsveld.
warmtepomp-installateur-6247

 • Helemaal van het gas af
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode-regio6247
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroom-gebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Gronsveld

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gronsveld kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Gronsveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij warmtepomprevolutie.nl check je waardevolle de beste installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6247).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check je praktische adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Gronsveld heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.200 en €11.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft relevante eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.075 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Gronsveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gronsveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Met behulp van actuele subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7900. Een hybride systeem is er vanaf €2500. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24600Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17600 – €23900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €7425Werkt ook als een airco
Lucht-water€4200 – €7125Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2725 – €5100Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Gronsveld consumeert plusminus 1740 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing varieert van €240 tot €320. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €195 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€698
Buitenlucht2750kWh€475€223
Bodemwarmte2025kWh€335€363
Hybride1500 kWh + 425 M3€510€188

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Gronsveld?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw bestaande gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Eijsden-Margraten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Eijsden-Margraten. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.eijsden-margraten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gronsveld. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot maar liefst €2750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gronsveld (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je pakweg €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetSRHM+MDAN-Xmi 7.111 KW€2400,-
Pico EnergyRuraleco WPS26 (B/W)6 KW€2800,-
ClimerECOHEAT-EH110TD0 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Gronsveld aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!