Warmtepomp Margraten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Margraten? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €190,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Margraten.
warmtepomp-installateur-6269

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig storingen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcodegebied6269
Netnummer043 (+3143)
Gas-verbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Margraten

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Margraten heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Margraten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl vergelijk je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (6269).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek je waardevolle toelichtingen aangaande de type warmtepompenen wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Margraten heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €14.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft relevante pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige gasketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.650 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Margraten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-margraten

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, het resulteert in veel lagere gaskosten. Dankzij interessante subsidies haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7300. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door meerdere variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23700Passief koelen, relatief duur
Water-water€16400 – €23000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €7150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4550 – €7075Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2625 – €5850Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Margraten verbruikt plusminus 1740 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar varieert van €270 tot €310. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €200 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€706
Buitenlucht2525kWh€494€212
Bodemwarmte2050kWh€353€353
Hybride1525 kWh + 550 M3€530€177

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Margraten?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Eijsden-Margraten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Eijsden-Margraten. Het gaat om een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.eijsden-margraten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Margraten. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €550 en kunnen oplopen tot €3050. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Margraten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je om en nabij €1800.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWSHN-EE 7129 KW€4700,-
RadsonEH1615DC14 KW€2700,-
ClimerHTM-A3012 KW€2350,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Margraten aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!