Warmtepomp Mheer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Mheer? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Mheer.
warmtepomp-installateur-6261

 • Kies voor een beter milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcodegebied6261
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Mheer

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met tientallen oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mheer kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Mheer? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze website check je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6261).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl lees je omvangrijke adviezen m.b.t. de type warmtepompenen wat strookt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Mheer kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €21.000. We spreken over vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.650 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Mheer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mheer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door lucratieve subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6300. Een hybride variant koop je al vanaf €2500. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24200Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13400 – €21500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3550 – €7200Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5200 – €6425Goedkope installatie, veel stroomverbruik
Hybride€2525 – €5100Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Mheer consumeert circa 1740 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €250 tot €325. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €165 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€701
Buitenlucht2350kWh€456€245
Bodemwarmte2050kWh€315€386
Hybride1475 kWh + 500 M3€491€210

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Mheer?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele eisen: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Eijsden-Margraten. We hebben het over een een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.eijsden-margraten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Mheer. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €950 tot plusminus €3250. Informeren naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mheer (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClivetWSHN-EE 219 KW€2800,-
Pico EnergyRuraleco WPS26 (W/W)9 KW€2800,-
ClimerECOHEAT-EH260TD0 KW€1100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Mheer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!