Warmtepomp Oud Ootmarsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Oud Ootmarsum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oud Ootmarsum.
warmtepomp-installateur-7637

 • Minder CO-2 belasting
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode-regio7637
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomgebruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oud Ootmarsum

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat velerlei installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud Ootmarsum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Oud Ootmarsum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze vergelijker doorzoek jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7637).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hierna vind jij bruikbare raadgeving ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oud Ootmarsum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €15.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.500 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Oud Ootmarsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-ootmarsum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van de hoge subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5500. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3400. Het prijskaartje komt tot stand door diverse randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26200Passief koelen, prijzig
Water-water€16200 – €22800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4500 – €6175Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4650 – €6200Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2550 – €6700Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oud Ootmarsum consumeert plusminus 1900 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier van energie als Essent of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €345. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €200 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€673
Buitenlucht2525kWh€471€202
Bodemwarmte1600kWh€337€337
Hybride1325 kWh + 400 M3€505€168

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oud Ootmarsum?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er de interessante groene lening bij de gemeenten Dinkelland. Het gaat om een speciale lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.dinkelland.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oud Ootmarsum. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot doorgaans €2700. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oud Ootmarsum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergeven ze ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze zo’n €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij plusminus €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-iQ 5 Maxi SP5 KW€1800,-
SolvisVaero AS 11kW10 KW€2150,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBH11((**)3V9 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Oud Ootmarsum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren is belangrijk voor een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!