Warmtepomp Rossum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Rossum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een efficiënte en duurzame benadering om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Rossum.
warmtepomp-installateur-7596

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoog rendement

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7596
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rossum

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verschillende toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rossum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Rossum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je direct de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7596).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand vind je uitgebreide informatie ten aanzien van actuele warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Rossum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €16.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.525 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Rossum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rossum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Aan de hand van actuele subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6300. Het hybride systeem koop je al vanaf €2600. De totaalprijs wordt mede bepaald door allerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €26600Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15100 – €22700Koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6075Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4600 – €7250Kan ook koelen, hoog stroomgebruik
Hybride€2775 – €5800Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rossum gebruikt grofweg 1900 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing komt uit tussen de €215 tot €340. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €130 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€661
Buitenlucht2500kWh€463€198
Bodemwarmte1775kWh€331€331
Hybride1475 kWh + 400 M3€496€165

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rossum?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er gelden meerdere zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Dinkelland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Dinkelland. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.dinkelland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rossum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €975 tot wel €3700. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rossum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze grofweg €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij pakweg €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinEWWQ049KBW1N59 KW€7700,-
SmartHeatTitan-i 050 Bwi47 KW€6500,-
DaikinEWYQ-011ACW110 KW€2150,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Rossum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!