Warmtepomp Denekamp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Denekamp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €275,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Denekamp.
warmtepomp-installateur-7591

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige oplossing
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasgebruik M31900 M3
Stroomgebruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Denekamp

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Denekamp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Denekamp? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij deze website vergelijk je moeiteloos (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7591).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje doorzoek je bruikbare gegevens met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Denekamp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €335,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.900 en €12.000. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.850 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Denekamp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-denekamp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van een royale subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6200. De hybride warmtepomp is er vanaf €2800. De totaalprijs wordt getekend door diverse onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23800Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14400 – €22700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €6000Verwarmen en koelen
Lucht-water€4800 – €7325Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2275 – €6050Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Denekamp verbruikt pakweg 1900 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schommelt tussen €280 tot €345. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €125 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€659
Buitenlucht2550kWh€448€211
Bodemwarmte2000kWh€316€343
Hybride1375 kWh + 400 M3€481€178

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Denekamp?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening van je gemeente Dinkelland. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.dinkelland.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Denekamp. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €1000 tot gemiddeld €1650. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Denekamp (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€200, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWWQO25KBW1N30 KW€4800,-
SmartHeatBravour-i 008 BWi8 KW€2800,-
DaikinEWYQ-011ACV310 KW€2150,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe werkt dit? Verderop bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Denekamp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!