Warmtepomp Weerselo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Weerselo? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van meerdere elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Weerselo.
warmtepomp-installateur-7595

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verwarmen en koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7595
Netnummer0541 (+31541)
Gas-gebruik M31900 M3
Stroom-verbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Weerselo

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn velerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weerselo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Weerselo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij vandaag nog installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7595).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Verderop tref je praktische informatie ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Weerselo kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €12.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Weerselo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weerselo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5500. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3500. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verscheidene onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27600Geen geluid, erg duur
Water-water€14900 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €7350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4800 – €6825Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2350 – €6850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Weerselo gebruikt ong. 1900 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €220 tot €335. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €195 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€660
Buitenlucht2475kWh€455€205
Bodemwarmte2075kWh€323€337
Hybride1450 kWh + 600 M3€488€172

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Weerselo?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Dinkelland. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.dinkelland.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Weerselo. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot wel €1750. Nieuwsgierig naar de oktober 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Weerselo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze pakweg €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinEWWQO33KBW1N39 KW€5700,-
SmartHeatBravour-i 012 BWi12 KW€3000,-
DaikinEWYQ-009ACW17 KW€1850,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Weerselo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!