Warmtepomp Agelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Agelo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en duurzame wijze om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal facetten. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Agelo.
warmtepomp-installateur-7636

 • Zet het milieu op 1
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7636
Netnummer0541 (+31541)
Gasgebruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Agelo

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Agelo kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Agelo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij moeiteloos de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7636).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Op deze pagina tref je samengestelde details omtrent de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Agelo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €18.700. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.475 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Agelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-agelo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. Middels ISDE subsidie heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. velerlei variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23000Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€16000 – €23000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4800 – €7450Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4850 – €6375goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2900 – €6850Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Agelo verbruikt ongeveer 1900 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing ligt tussen de €275 tot €360. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €175 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€672
Buitenlucht2475kWh€464€208
Bodemwarmte1925kWh€329€343
Hybride1550 kWh + 575 M3€497€175

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Agelo?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een aantalzaken: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Dinkelland. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.dinkelland.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Agelo. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot wel €3500. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Agelo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf circa €2200.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DanfossDHP-iQ 16 Mini13 KW€2600,-
SolvisVaero AS 8 kW7 KW€1850,-
DaikinSERHQ020AAW1 + SEHVX20AAW17 KW€2850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Agelo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!