Warmtepomp Tilligte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Tilligte? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende zaken. Verderop tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Tilligte.
warmtepomp-installateur-7634

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7634
Netnummer0541 (+31541)
Gas-gebruik M31900 M3
Stroomgebruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Tilligte

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan meerdere versies. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tilligte kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Tilligte? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze tool vind je vandaag nog warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7634).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In het volgende stukje ontdek jij handige gegevens die gaan over actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tilligte kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €11.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.525 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Tilligte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tilligte

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6600. Het hybride systeem is er vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt getekend door meerdere factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €23500Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13500 – €22200Beste rendement
Lucht-lucht€4950 – €6425Relatief lage investering
Lucht-water€5500 – €6425Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2775 – €5000Goed voor EPC waarde

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Tilligte consumeert grofweg 1900 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €390. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €160 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€670
Buitenlucht2700kWh€449€221
Bodemwarmte1775kWh€315€355
Hybride1425 kWh + 550 M3€482€188

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Tilligte?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening via jouw gemeente Dinkelland. Kort gezegd een speciale lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.dinkelland.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Tilligte. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €900 tot doorgaans €2300. Informeren naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Tilligte (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze grofweg €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DanfossDHP-iQ 16 Mini SP13 KW€2600,-
SolmaxWPB 300 2,5kW0 KW€1250,-
DaikinERLQ004C(**)V + EHSX04P30(**)4 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Tilligte aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!