Warmtepomp Saasveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Saasveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Verderop vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Saasveld.
warmtepomp-installateur-7597

 • Groene investering
 • Kan woning ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7597
Netnummer074 (+3174)
Gasgebruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Saasveld

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan flink wat producten. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Saasveld kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Saasveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker check jij binnen enkele minuten de beste installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7597).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek jij samengestelde adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Saasveld kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.700 en €16.800. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.725 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Saasveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-saasveld

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Geholpen door ISDE subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €5600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van allerlei facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25400Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17700 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €7075Lage aanschafprijs
Lucht-water€5250 – €6925Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €5050Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Saasveld gebruikt ongeveer 1900 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Essent of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €255 tot €340. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €135 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€662
Buitenlucht2775kWh€430€232
Bodemwarmte1825kWh€298€364
Hybride1350 kWh + 575 M3€463€199

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Saasveld?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele zaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de regio Dinkelland. Het gaat om een speciale lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.dinkelland.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Saasveld. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot gemiddeld €3950. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Saasveld (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze grofweg €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DanfossDHP-AQ 64 KW€1550,-
SmartHeatClassic-i 010 WWi10 KW€2800,-
DaikinEWYQ-013ACW110 KW€2150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Saasveld aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!