Warmtepomp Deurningen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Deurningen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €185,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Deurningen.
warmtepomp-installateur-7562

 • Kies voor een beter milieu
 • Beschikt over koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7562
Netnummer074 (+3174)
Gas-verbruik M31900 M3
Stroom-verbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Deurningen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verschillende versies. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deurningen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Deurningen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze pagina check je moeiteloos (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7562).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Onderstaand bekijk jij toepasbare raadgeving met betrekking tot actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Deurningen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.900 en €11.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.725 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Deurningen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deurningen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Aan de hand van ISDE subsidie geniet je van een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €7000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2200. De factuur kan men berekenen met verscheidene aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €25100Geen geluid, prijzig
Water-water€14200 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4150 – €7050Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4150 – €6725Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2325 – €5750Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Deurningen verbruikt ong. 1900 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energie aanbieder als Essent of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing varieert van €275 tot €350. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €195 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€654
Buitenlucht2550kWh€451€203
Bodemwarmte1725kWh€320€334
Hybride1375 kWh + 550 M3€484€170

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Deurningen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Dinkelland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Dinkelland. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.dinkelland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Deurningen. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €600 en lopen op tot wel €3050. Informeren hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Deurningen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1600.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEWWP-022KBW1N23 KW€3950,-
SiracLSQ05RW13 KW€3100,-
DaikinERRQ014(**)Y1 + EKHBRD014(**)Y1 Altherma HT13 KW€2450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Deurningen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!