Warmtepomp Ootmarsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Ootmarsum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ootmarsum.
warmtepomp-installateur-7631

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Eenvoudig te bedienen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcodegebied7631
Netnummer0541 (+31541)
Gas-verbruik M31900 M3
Stroomgebruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ootmarsum

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit verschillende versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ootmarsum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ootmarsum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van deze pagina vergelijk je waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7631).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp gebruikt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij handige info omtrent alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ootmarsum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.400 en €23.200. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Ootmarsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ootmarsum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3200. De factuur is gebaseerd op verschillende randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25400Hoge besparing, dure installatie
Water-water€13800 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €7275Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4400 – €7150Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2475 – €6400Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ootmarsum verbruikt om en nabij 1900 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €245 tot €310. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €200 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1175m3€669
Buitenlucht2775kWh€442€227
Bodemwarmte2000kWh€308€361
Hybride1475 kWh + 525 M3€475€194

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ootmarsum?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het systeem is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij gemeente Dinkelland. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.dinkelland.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ootmarsum. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €700 en kunnen oplopen tot €2450. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ootmarsum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze circa €1950.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DanfossDHP-iQ 9 Mini SP7 KW€2000,-
SolmaxWPB 200 2,5kW0 KW€1400,-
DaikinERLQ004C(**)V + EHSHB04P30(**)4 KW€1700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Ootmarsum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie draait uit op een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!