Warmtepomp Nutter

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Nutter? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame wijze om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €250,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nutter.
warmtepomp-installateur-7638

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7638
Netnummer0541 (+31541)
Gas-gebruik M31900 M3
Stroom-verbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nutter

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan verscheidene producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nutter kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Nutter? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van warmtepomprevolutie.nl check je eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7638).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Verderop lees jij omvangrijke gegevens over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Nutter kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €14.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Nutter (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nutter

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7500. Een hybride oplossing is er vanaf €3000. De factuur kan men berekenen met verschillende onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €25500Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13500 – €22300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3500 – €6850Zeer betaalbaar
Lucht-water€3700 – €6025Kan ook koelen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2025 – €5300Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nutter verbruikt ong. 1900 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schatten we op €230 tot €300. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €165 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€674
Buitenlucht2300kWh€438€236
Bodemwarmte2025kWh€303€371
Hybride1350 kWh + 600 M3€472€202

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nutter?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende eisen: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dinkelland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval hebben we de interessante groene lening in de regio Dinkelland. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.dinkelland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nutter. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 en kunnen oplopen tot €3800. Benieuwd hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nutter (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ong. €1925.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DanfossDHP-iQ 9 Maxi SP7 KW€2000,-
SolvisVaero AS 15kW13 KW€2450,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBX11(**)3V9 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Nutter aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!