Warmtepomp Lattrop-Breklenkamp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Lattrop-Breklenkamp? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €345,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende factoren. In het volgende kopje vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lattrop-Breklenkamp.
warmtepomp-installateur-7635

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Combineren met zonnepanelen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomgebruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energiekosten€208,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lattrop-Breklenkamp

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn verscheidene installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lattrop-Breklenkamp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Lattrop-Breklenkamp? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze tool doorzoek jij snel leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7635).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem gebruikt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Onderstaand lees jij handige aanbevelingen aangaande de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Lattrop-Breklenkamp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €16.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Lattrop-Breklenkamp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lattrop-breklenkamp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2000. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25700Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14900 – €21900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €6300Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4800 – €7000Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €7000Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Lattrop-Breklenkamp verbruikt pakweg 1900 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schommelt tussen €235 tot €355. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €135 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€671
Buitenlucht2575kWh€456€215
Bodemwarmte1625kWh€322€349
Hybride1375 kWh + 350 M3€490€181

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lattrop-Breklenkamp?

Niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een aantaleisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Het systeem werkt samen met jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Dinkelland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor een speciale groene lening in de regio Dinkelland. Het gaat om een interessante lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.dinkelland.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lattrop-Breklenkamp. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €500 tot doorgaans €3100. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lattrop-Breklenkamp (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je om en nabij €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DanfossDHP-iQ 9 Mini6 KW€1900,-
SolmaxTWP 2,5kW3 KW€1600,-
DaikinERLQ004C(A)V + EHSXB04P30(BA)4 KW€1700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Lattrop-Breklenkamp aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo vermijd je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!