Warmtepomp Westland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Westland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Westland.
warmtepomp-installateur-2291

 • Zet het milieu op 1
 • Aangenaam leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veilige en regelbare warmte
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcodegebied2291
Netnummer0174 (+31174)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westland

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan meerdere versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westland kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Westland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij warmtepomprevolutie.nl tref je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2291).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hierna tref je veelzijdige adviezen over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westland kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €19.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Westland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westland

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6700. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op specifieke randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24100Passief koelen, dure installatie
Water-water€13200 – €24400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4300 – €6450Zeer betaalbaar
Lucht-water€5300 – €6825Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2200 – €6200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Westland verbruikt ong. 1220 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Energiedirect of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing varieert van €255 tot €365. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €160 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€719
Buitenlucht2800kWh€467€252
Bodemwarmte1950kWh€324€395
Hybride1425 kWh + 425 M3€503€216

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als de buitenlucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Westland?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er de erkende groene lening bij gemeente Westland. Het is een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.gemeentewestland.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Westland. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €975 tot wel €1650. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1525.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€300, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
LGTherma V HU051 U43 + CENTOWER 70/3016 KW€1900,-
Stiebel-EltronWPL 09 ACS Classic Flex Set (235987)4 KW€1700,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5010.5 (W/W)12 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Westland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren draait uit op een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente