Warmtepomp Monster

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Monster? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €310,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse factoren. In het volgende kopje bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Monster.
warmtepomp-installateur-2681

 • Milieubewuste keuze
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilige en regelbare warmte
 • Royale subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode-regio2681
Netnummer0174 (+31174)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Monster

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat allerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Monster kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Monster? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij direct erkende installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2681).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand check jij actuele info ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Monster kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €285,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €13.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.200 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Monster (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-monster

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2000. De totaalprijs komt tot stand door specifieke onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25700Hoog rendement, prijzig
Water-water€15100 – €20100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4950 – €7425Werkt ook als een airco
Lucht-water€4100 – €6625Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2950 – €6750Hoge subsidie

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Monster gebruikt circa 1220 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €215 tot €350. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €160 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€696
Buitenlucht2400kWh€466€230
Bodemwarmte1850kWh€327€369
Hybride1325 kWh + 500 M3€501€195

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Monster?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Westland. Dit is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.gemeentewestland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Monster. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot doorgaans €1700. Interesse hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Monster (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je circa €1825.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2000.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€275, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecWZS 82H3M9 KW€2800,-
LGTherma V HM051M.U426 KW€1900,-
Alpha InnotecL 12Split-HT8 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Monster aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren is belangrijk voor een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!