Warmtepomp Wateringen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Wateringen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. Op onze website vind je meer info over een warmtepomp kopen in Wateringen.
warmtepomp-installateur-2291

 • Helemaal van het gas af
 • Kan ook dienen als koeling
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
Netnummer0174 (+31174)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wateringen

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wateringen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wateringen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze tool vergelijk je eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2291).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij neemt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op deze website vind jij omvangrijke aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Wateringen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.800 en €23.500. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.850 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Wateringen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wateringen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Echter, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3000. De uiteindelijke investering wordt berekend door velerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25800Geen buitenunit, prijzig
Water-water€13100 – €23700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4000 – €7375Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4350 – €6725goede performance, neemt ruimte buiten in
Hybride€2375 – €5250Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Wateringen consumeert grofweg 1220 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €265 tot €355. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €125 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1025m3€663
Buitenlucht2325kWh€464€199
Bodemwarmte1650kWh€332€332
Hybride1500 kWh + 400 M3€497€166

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wateringen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de milieu georiënteerde groene lening in de regio Westland. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.gemeentewestland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wateringen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot ongeveer €2950. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wateringen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1700.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWV 122R3-HSV 12M39 KW€2200,-
LennoxEcolean EAR1003SM454 KW€6550,-
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-12KW-H1310 KW€2300,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Wateringen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!