Warmtepomp De Lier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in De Lier? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Hierna check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in De Lier.
warmtepomp-installateur-2678

 • Draag bij aan een milieu
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcodegebied2678
Netnummer0174 (+31174)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Lier

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn tal van systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Lier kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Lier? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek jij zonder problemen installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2678).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze pagina check jij accurate aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Lier kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.300 en €15.900. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.275 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit De Lier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-lier

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6200. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke investering wordt getekend door verscheidene onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24000Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €20800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5450 – €6050Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3650 – €6225Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2225 – €6150Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in De Lier gebruikt plusminus 1220 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €205 tot €355. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €185 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€695
Buitenlucht2675kWh€459€236
Bodemwarmte1800kWh€320€375
Hybride1325 kWh + 475 M3€493€202

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Lier?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de regio Westland. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.gemeentewestland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie De Lier. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €875 tot plusminus €1550. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming De Lier (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je zo’n €1550.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij om en nabij €2050.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZS 62H3M7 KW€2800,-
LGTherma V HM031M.U423 KW€1600,-
Alpha InnotecL 8Split-HT5 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice De Lier aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan weet je zeker dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie mondt uit in een prettige leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!