Warmtepomp s-Gravenzande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in s-Gravenzande? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan allerlei variabelen. In het volgende kopje check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in s-Gravenzande.
warmtepomp-installateur-2691

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode-regio2691
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in s-Gravenzande

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met velerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in s-Gravenzande kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in s-Gravenzande? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool check je waardevolle de beste installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2691).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand vind jij praktische aanbevelingen inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in s-Gravenzande heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €305,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.400 en €16.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.025 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit s-Gravenzande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-gravenzande

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2500. De eindfactuur hangt af van verschillende randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23800Geen geluid, dure installatie
Water-water€15500 – €23100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3500 – €7250Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4900 – €7075Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2500 – €5400Niet volledig van het gas af

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in s-Gravenzande verbruikt plusminus 1220 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schommelt tussen €205 tot €350. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €185 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€699
Buitenlucht2600kWh€489€210
Bodemwarmte1700kWh€350€350
Hybride1425 kWh + 425 M3€524€175

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in s-Gravenzande?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Westland. Het is een interessante lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeentewestland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in algemene zin is er de ISDE-subsidie s-Gravenzande. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €900 tot maar liefst €2600. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming s-Gravenzande (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op plusminus €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZS 42K3M6 KW€2800,-
LGTherma V HM121M U3211 KW€2400,-
Alpha InnotecLW 71A-HT 16 KW€1750,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice s-Gravenzande aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!