Warmtepomp Ter Heijde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Ter Heijde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere factoren. Verderop ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Ter Heijde.
warmtepomp-installateur-2684

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Combineren met zonnepanelen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoog rendement

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcodegebied2684
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ter Heijde

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ter Heijde kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ter Heijde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels de warmtepomp-vergelijker check je in enkele stappen warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2684).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Hierna check je waardevolle informatie over de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Ter Heijde kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.000 en €17.300. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.800 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Ter Heijde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ter-heijde

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een royale subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €5700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met meerdere onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24600Geen geluid, erg duur
Water-water€17000 – €21400Kan ook koelen
Lucht-lucht€3800 – €7475Lage aanschafprijs
Lucht-water€3750 – €7500Laagdrempelig, buitenunit maakt geluid
Hybride€3000 – €6000Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ter Heijde consumeert ongeveer 1220 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €225 tot €380. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €195 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€697
Buitenlucht2575kWh€474€223
Bodemwarmte2075kWh€335€362
Hybride1475 kWh + 425 M3€509€188

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ter Heijde?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande gasketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er de unieke groene lening bij gemeente Westland. Het betreft een speciale lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemeentewestland.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, normaliter is er de ISDE-subsidie Ter Heijde. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €825 en lopen op tot wel €1650. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ter Heijde (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze plusminus €1875.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2050.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecWZS 102H3M11 KW€2900,-
LGTherma V HM071M U427 KW€2000,-
Alpha InnotecLW 90ARX-LUX 2.08 KW€1950,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Ter Heijde aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!