Warmtepomp Kwintsheul

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kwintsheul? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €170,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Verderop bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Kwintsheul.
warmtepomp-installateur-2295

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode-regio2295
Netnummer0174 (+31174)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kwintsheul

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit fors wat systemen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kwintsheul heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Kwintsheul? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze tool bekijk je zonder problemen leveranciers en installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2295).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina vind je samengestelde aanbevelingen die gaan over de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kwintsheul kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.300 en €14.100. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.875 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Kwintsheul (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kwintsheul

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van diverse factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €23300Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15900 – €22600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €6575Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4550 – €7225Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2600 – €5700Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kwintsheul gebruikt circa 1220 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €220 tot €355. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €175 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€664
Buitenlucht2500kWh€432€232
Bodemwarmte1775kWh€299€365
Hybride1500 kWh + 375 M3€465€199

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kwintsheul?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt samen met jouw traditionele HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Westland. Het betreft een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.gemeentewestland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Kwintsheul. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot doorgaans €1950. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kwintsheul (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ong. €1700.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWV 82R1-3-WR 2.1-1-36 KW€1900,-
LennoxAqua4 AAH041PS28 KW€3950,-
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-14KW-H1311 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Kwintsheul aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!