Warmtepomp Naaldwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Naaldwijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en duurzame aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €195,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Op ons warmtepomp-portaal lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Naaldwijk.
warmtepomp-installateur-2671

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Naaldwijk

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met velerlei versies. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Naaldwijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Naaldwijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met onze vergelijker bekijk je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2671).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Bijgaand check je omvangrijke toelichtingen aangaande actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Naaldwijk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €265,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €11.900. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.900 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Naaldwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-naaldwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels actuele subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7000. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2800. De eindfactuur is afhankelijk van meerdere facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €23900Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€14100 – €22700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €7000Werkt ook als een airco
Lucht-water€4250 – €6400Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2725 – €6950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Naaldwijk gebruikt circa 1220 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schommelt tussen €230 tot €300. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €155 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€692
Buitenlucht2650kWh€477€215
Bodemwarmte1925kWh€339€353
Hybride1475 kWh + 525 M3€512€180

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Naaldwijk?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je kiezen voor de unieke groene lening van je gemeente Westland. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.gemeentewestland.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Naaldwijk. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies starten vanaf €675 tot plusminus €2400. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Naaldwijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ong. €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€175, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWP 291H25 KW€4300,-
LGTherma V HU161 U32 / HN1616 NK211 KW€2400,-
Alpha InnotecL 8Split-HM 8-125 KW€1800,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Naaldwijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende zorg je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!