Warmtepomp Wassenaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Wassenaar? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende factoren. Op deze pagina bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wassenaar.
warmtepomp-installateur-2241

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook in staat woning te koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcodegebied2241
Netnummer070 (+3170)
Gas-verbruik M31960 M3
Stroom-gebruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energiekosten€204,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wassenaar

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met diverse producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wassenaar kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Wassenaar? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van deze website ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2241).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna bekijk jij uitgebreide toelichtingen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wassenaar kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €14.300. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.550 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Wassenaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wassenaar

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel minder stookkosten. Door middel van de huidige subsidies profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5600. Een hybride oplossing is er vanaf €2600. De eindfactuur wordt berekend door velerlei onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €28000Hoge subsidie, prijzig
Water-water€13200 – €20500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5200 – €7050CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3750 – €6050Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2000 – €6650Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Wassenaar consumeert circa 1960 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €205 tot €365. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €185 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€718
Buitenlucht2775kWh€503€215
Bodemwarmte1925kWh€359€359
Hybride1400 kWh + 525 M3€539€180

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Wassenaar?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Wassenaar?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? In dat geval is er een speciale groene lening van je gemeente Wassenaar. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.wassenaar.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wassenaar. De omvang van de subsidie komt tot stand door model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €750 en kunnen oplopen tot €2550. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wassenaar (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op circa €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LGTherma V HU163 U33 + HN1639 NK310 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 07 ACS Classic Flex Set (235984)3 KW€1600,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5008.5 (W/W)9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Wassenaar aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zuidwestelijk deel der gemeente, Noordoostelijk deel der gemeente.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!