Warmtepomp Leidschendam-Voorburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Leidschendam-Voorburg? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Leidschendam-Voorburg.
warmtepomp-installateur-2271

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Hoge subsidie

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcodegebied2271
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Leidschendam-Voorburg

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leidschendam-Voorburg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Leidschendam-Voorburg? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze vergelijker lees je direct erkende installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2271).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Hieronder bekijk je bruikbare aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Leidschendam-Voorburg kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €350,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.500 en €12.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk model heeft relevante pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.250 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Leidschendam-Voorburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leidschendam-voorburg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel minder stookkosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6300. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2200. De factuur kan men berekenen met diverse randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €27800Geen geluid, prijzig
Water-water€17900 – €20100Ook koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €7150Relatief lage investering
Lucht-water€5200 – €7150Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €6150Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Leidschendam-Voorburg verbruikt circa 1230 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing varieert van €265 tot €370. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €185 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€695
Buitenlucht2700kWh€452€243
Bodemwarmte1725kWh€313€382
Hybride1600 kWh + 425 M3€487€209

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Leidschendam-Voorburg?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leidschendam-Voorburg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een speciale groene lening in de regio Leidschendam-Voorburg. Het betreft een kortlopende lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.leidschendam-voorburg.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Leidschendam-Voorburg. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot ongeveer €3750. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Leidschendam-Voorburg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze zo’n €1950.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
LGTherma V HU161 U32 / HN1616 NK211 KW€2400,-
Stiebel-EltronLWA 252 (74264)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5012.5 Ai (B/W)9 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Leidschendam-Voorburg aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren betekent een aangename leefomgeving zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente