Warmtepomp Poeldijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Poeldijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en duurzame benadering om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €285,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Poeldijk.
warmtepomp-installateur-2685

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verkoeling in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcodegebied2685
Netnummer0174 (+31174)
Gasgebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Poeldijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Er zijn honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Poeldijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Poeldijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze vergelijker check je eenvoudig leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2685).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website lees jij samengestelde toelichtingen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Poeldijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €20.200. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.750 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Poeldijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-poeldijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op veel minder stookkosten. Door middel van de hoge subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €7600. Een hybride opstelling is er vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verschillende onderwerpen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26800Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€16000 – €25000Ook koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €6325Zeer betaalbaar
Lucht-water€4150 – €6700Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2900 – €5650Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Poeldijk verbruikt om en nabij 1220 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €210 tot €360. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €175 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€698
Buitenlucht2500kWh€482€216
Bodemwarmte2025kWh€342€356
Hybride1475 kWh + 350 M3€517€181

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Poeldijk?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de duurzame groene lening van je gemeente Westland. Het gaat om een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.gemeentewestland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Poeldijk. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot plusminus €2550. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Poeldijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1550.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecWZS 122H3M14 KW€3200,-
LGTherma V HM091M U427 KW€2000,-
Alpha InnotecLW 140ARX-LUX 2.011 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje is er een handig stappenplan van de warmteservice Poeldijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!