Warmtepomp Rijswijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Rijswijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Verderop lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Rijswijk.
warmtepomp-installateur-2281

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRijswijk
Postcodegebied2281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31200 M3
Stroom-gebruik kWh2530 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rijswijk

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit meerdere installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijswijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Rijswijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker tref jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2281).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website tref jij waardevolle info inzake de diverse warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Rijswijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €325,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €19.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw moderne gasketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Rijswijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijswijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7000. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2600. De totaalprijs hangt af van verschillende zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€15800 – €22000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €7200Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4900 – €7475Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2075 – €5900Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Rijswijk verbruikt grofweg 1200 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een maatschappij als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €255 tot €310. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €180 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1025m3€709
Buitenlucht2550kWh€475€234
Bodemwarmte1900kWh€333€376
Hybride1400 kWh + 550 M3€510€199

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Rijswijk?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Rijswijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening via jouw gemeente Rijswijk. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.rijswijk.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rijswijk. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot doorgaans €2550. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Rijswijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze circa €1775.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
LGMulti V ARUM100LTE5 + ARNH10GK2A231 KW€4400,-
Stiebel-EltronLWZ 304 Trend (233254)4 KW€1550,-
WaterkotteEco Touch DS 5027.5 Ai RC (B/W)18 KW€3600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Rijswijk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!