Warmtepomp Voorschoten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Voorschoten? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en ecologische methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Voorschoten.
warmtepomp-installateur-2251

 • Draag bij aan een milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig storingen
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode-regio2251
Netnummer071 (+3171)
Gasgebruik M31330 M3
Stroom-gebruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Voorschoten

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er is keuze uit verscheidene toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Voorschoten kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Voorschoten? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl vergelijk je eenvoudig warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2251).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Voorschoten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.200 en €17.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.350 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Voorschoten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-voorschoten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door de hoge subsidie haal je een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3000. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verschillende onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25800Geen geluid, erg duur
Water-water€17900 – €21500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4000 – €7125Relatief voordelig
Lucht-water€5250 – €7050goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2425 – €6700Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Voorschoten gebruikt ongeveer 1330 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing komt uit tussen de €210 tot €385. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €185 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€716
Buitenlucht2600kWh€487€229
Bodemwarmte1650kWh€344€372
Hybride1550 kWh + 375 M3€523€193

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Voorschoten?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Dit systeem is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Voorschoten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening in de gemeente Voorschoten. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.voorschoten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Voorschoten. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €675 tot wel €2450. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Voorschoten (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze grofweg €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
LGTherma V HU143 U33 + HN1639 NK310 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 20 AC10 KW€2300,-
WaterkotteBasic Line Ai1 Geo 5005.5 (W/W)6 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Voorschoten aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier zorg je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!