Warmtepomp Maasdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Maasdijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €235,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Maasdijk.
warmtepomp-installateur-2676

 • Groene investering
 • Constante verwarming
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Waardevermeerdering huis
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2676
Netnummer0174 (+31174)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Maasdijk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit velerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maasdijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Maasdijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze website ontdek je zonder problemen verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2676).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In het volgende stukje check je toepasbare toelichtingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Maasdijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.900 en €20.200. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.700 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Maasdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maasdijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een flinke subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6800. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2800. Het prijskaartje wordt getekend door allerlei onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €27500Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16000 – €23500Koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €6825Verwarmen en koelen
Lucht-water€3550 – €6000Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2725 – €6250Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Maasdijk gebruikt plusminus 1220 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing ligt tussen de €225 tot €300. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €195 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€694
Buitenlucht2425kWh€451€243
Bodemwarmte1700kWh€312€382
Hybride1325 kWh + 550 M3€486€208

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Maasdijk?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze eisen: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Westland. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.gemeentewestland.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Maasdijk. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €900 en lopen op tot wel €2900. Interesse naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Maasdijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op pakweg €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij plusminus €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZS 42H3M6 KW€2800,-
LGTherma V HU161H.U32 / HN1610H.NK213 KW€2300,-
Alpha InnotecL 16Split-HM12 KW€2500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Maasdijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!