Warmtepomp Honselersdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Honselersdijk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Op onze website ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Honselersdijk.
warmtepomp-installateur-2675

 • Goed voor het milieu
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilige manier van verwarmen
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcodegebied2675
Netnummer0174 (+31174)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Honselersdijk

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verscheidene oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Honselersdijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Honselersdijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze website vergelijk jij eenvoudig installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2675).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. In de volgende paragraaf vind je handige details aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Honselersdijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €18.600. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.550 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Honselersdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-honselersdijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, je realiseert veel lagere gaskosten. Via een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een goede terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6600. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door specifieke onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €25900Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15800 – €22900Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €7225Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4800 – €6300goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2400 – €5450Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Honselersdijk verbruikt ongeveer 1220 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schatten we op €275 tot €375. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €200 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€693
Buitenlucht2775kWh€485€208
Bodemwarmte2000kWh€347€347
Hybride1525 kWh + 375 M3€520€173

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Honselersdijk?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden meerdere mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Westland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Westland. We hebben het over een een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeentewestland.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Honselersdijk. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €500 tot ongeveer €3300. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Honselersdijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ongeveer €1925.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2100.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWP 561H54 KW€7200,-
LGTherma V HU163 U32 / HN1639 NK211 KW€2400,-
Alpha InnotecL 12Split-HM 8-128 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Honselersdijk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor weet je zeker dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!