Warmtepomp Katwijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Katwijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse facetten. Op deze pagina tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Katwijk.
warmtepomp-installateur-2221

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veilige oplossing
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode-regio2221
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Katwijk

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verscheidene systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Katwijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Katwijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (2221).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de paragraaf hierna check jij omvangrijke details inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Katwijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.500 en €21.700. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.450 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Katwijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-katwijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Geholpen door ISDE subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €7800. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2400. De uiteindelijke rekening is afhankelijk van verscheidene aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24700Hoge besparing, prijzig
Water-water€17800 – €21000Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €6025Verwarmen en koelen
Lucht-water€4600 – €7100Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2475 – €6800Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Katwijk consumeert ong. 1190 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing fluctueert tussen de €210 tot €350. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €195 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€687
Buitenlucht2300kWh€474€213
Bodemwarmte1950kWh€337€350
Hybride1425 kWh + 475 M3€508€179

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Katwijk?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Katwijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Katwijk. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.katwijk.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Katwijk. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot gemiddeld €2750. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Katwijk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) ontvang je zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal grofweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
LGTherma V HU031 UE2 / HN0314 NK23 KW€1600,-
Stiebel-EltronWPL 33 HT (229938)11 KW€2250,-
WaterkotteEco Touch DS 5008 Ai NC (B/W)6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Katwijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goede isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Katwijk Noord, ’t Heen, Katwijk aan den Rijn, Katwijk Midden, Katwijk aan Zee, Landelijk gebied Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente