Warmtepomp Azewijn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Azewijn? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Azewijn.
warmtepomp-installateur-7045

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcodegebied7045
Netnummer0314 (+31314)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Azewijn

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden meerdere onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Azewijn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Azewijn? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van warmtepomprevolutie.nl vergelijk je eenvoudig installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7045).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de manier van isoleren. Hierna ontdek jij uitgebreide aanbevelingen aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Azewijn kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €23.600. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.250 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Azewijn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-azewijn

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Via de hoge subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3000. De factuur wordt berekend door meerdere onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23500Veel vermogen, prijzig
Water-water€15000 – €21200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3500 – €6425Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3900 – €7500Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2350 – €6200Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Azewijn verbruikt plusminus 1560 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €215 tot €370. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €185 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€652
Buitenlucht2450kWh€443€209
Bodemwarmte1900kWh€313€339
Hybride1525 kWh + 475 M3€476€176

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Azewijn?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Montferland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario hebben we een speciale groene lening in de regio Montferland. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.montferland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Azewijn. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €675 tot plusminus €1850. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Azewijn (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je om en nabij €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERRQ016(**)Y1 + EKHBRD016(**)Y1 Altherma HT13 KW€2450,-
RemkoWSP 1108 KW€2800,-
CTCEcoAir 420 + CTC EcoZenith 55012 KW€2350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Azewijn aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!