Warmtepomp Stokkum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Stokkum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een relatief goedkope en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €260,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere variabelen. Op deze pagina tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Stokkum.
warmtepomp-installateur-7039

 • Minder impact op het milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7039
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Stokkum

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We hebben te maken met tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stokkum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Stokkum? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze vergelijker ontdek jij veelzijdige leveranciers en installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7039).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna check jij omvangrijke gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Stokkum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.200 en €20.500. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Stokkum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stokkum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een royale subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6600. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door allerlei onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24300Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€13200 – €25000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4100 – €7050Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3850 – €6250Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2425 – €5850Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Stokkum verbruikt plusminus 1560 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Delta of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €260 tot €365. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €130 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€750
Buitenlucht2425kWh€488€263
Bodemwarmte1625kWh€338€413
Hybride1450 kWh + 375 M3€525€225

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Stokkum?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening in de gemeente Montferland. Het is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.montferland.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Stokkum. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €700 tot ongeveer €3700. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Stokkum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op om en nabij €1550.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€225, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHVX16S26(**)9W12 KW€2350,-
RemkoRBW 301 PV0 KW€1250,-
CTCEcoAir 410 + CTC EcoZenith 2508 KW€1950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Stokkum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!