Warmtepomp Kilder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kilder? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €335,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Kilder.
warmtepomp-installateur-7035

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode-regio7035
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kilder

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn allerlei toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kilder heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Kilder? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via deze website vergelijk je in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7035).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Bijgaand bekijk jij handige informatie met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kilder kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.100 en €22.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Kilder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kilder

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot flink lagere energiekosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke investering wordt berekend door specifieke variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25000Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€17800 – €24600Ook koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6750Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5250 – €6950Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2500 – €5650Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Kilder gebruikt om en nabij 1560 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Engie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing fluctueert tussen de €265 tot €300. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €180 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€747
Buitenlucht2325kWh€508€239
Bodemwarmte1800kWh€359€388
Hybride1325 kWh + 475 M3€545€202

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kilder?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Montferland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de regio Montferland. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.montferland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Kilder. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €775 tot ongeveer €3800. Interesse hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Kilder (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ong. €1925.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2450.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHVX08S26(**)9W5 KW€1800,-
RemkoWKF 70 NEO compact5 KW€1800,-
CTCEcoAir 408 + CTC EcoZenith 2505 KW€1650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Kilder aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie draait uit op een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in s-Heerenberg, Brakel, Didam.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!